Particuliere zwemlessen

Vanaf 4 jaar mogen kinderen beginnen met zwemles.

Voorafgaand aan de 'echte' zwemles, wordt er gewerkt aan de watergewenning van de kinderen. Ze leren niet bang te zijn voor het water en krijgen basisvaardigheden mee, zoals drijven op buik en rug.

Deze les vindt één keer per week plaats en duurt 45 minuten. Het aantal nodige lessen kan per kind verschillen. Veel kinderen vinden de lessen in het begin nog spannend, daarom mogen de ouders/verzorgers tijdens de watergewenningslessen vanaf de bank in de zwemzaal meekijken.

De voorwaarden om over te gaan tot de 'echte' zwemles zijn zelfstandig kunnen drijven op buik en rug, in het water durven springen en onder water durven gaan met de ogen open. Uw kind gaat dan zwemmen op de door u opgegeven voorkeurstijd.

De 'echte' zwemles is één keer in de week en duurt 45 minuten.

Per groep krijgen de kinderen een vaste instructeur (uiteraard behoudens ziekte en verlof) en worden ze individueel beoordeeld. Indien een kind aan de eisen van het niveau voldoet zal hij/zij doorschuiven naar de volgende groep, met een andere instructeur. Wanneer de kinderen naar een volgende groep doorschuiven krijgen zij 'een nummertje'. Het laatste nummertje is 6 en krijgen zij als ze geschikt zijn bevonden om af te zwemmen voor het diploma.

De vorderingen van de kinderen worden wekelijks bijgehouden, zodat in geval van een andere instructeur deze exact het niveau van uw kind kent. Een aantal keer per jaar heeft u toegang op de zwemzaal om de vorderingen van uw kind van dichtbij te aanschouwen. Deze zogenaamde kijklessen zijn altijd in de week na het diplomazwemmen. 

De zwemlessen worden betaald door de aankoop van leskaarten. Er een mogelijkheid om een les in te halen op een andere tijd en binnen de geldigheid van de kaart. Gelieve de inhaalles van tevoren te bespreken bij de kassamedewerkster. 

De eisen die worden gesteld aan het diplomazwemmen en de achtergronden van de zgn.  ABC-opzet (landelijke opzet voor diplomazwemmen) zijn in een aparte pagina aangegeven.

 

  

Informatie Bekijk onze openingstijden Bekijk onze tarieven
Contact

Zwembad de Wellen
Schenkeltje 7/B
3295 KK 's-Gravendeel

e-mail: info@zwembaddewellen.nl
tel: 078-6733064

Uitgebreide contactinformatie
Bekijk locatie

Online uw kind inschrijven voor leszwemmen

Om het u nog makkelijker te maken kunt u vanaf nu online uw kind of kinderen inschrijven en het inschrijfgeld betalen.

Inschrijven leszwemmen